Radiesse

Wat is Radiesse?

Naarmate mensen ouder worden vinden er een aantal veranderingen plaats in de huid, zo neemt de natuurlijke collageen productie af, waardoor de huid sneller uit droogt, weefsel in volume afneemt en de spieractiviteit verandert. Voor het gezicht, maar ook voor onze handen betekent dit dat de huid aan kwaliteit en frisheid verliest en rimpels en plooien gaat vertonen.

Rimpels veroorzaakt door de wijziging in spieractiviteit worden ook wel “dynamische rimpels” genoemd, terwijl rimpels die ontstaan door de verminderde collageenproductie en vochtverlies meestal “statische rimpels” worden genoemd. Terwijl Botox de spieractiviteit vermindert en daarmee vooral de dynamische rimpels aanpakt, is Radiesse een “filler” die het verloren volume herstelt en de statische rimpels opvult. Bij Bergman Clinics kunt u behandeld worden met verschillende fillers, elk met voor- en nadelen (Restylane). Op deze website leest u meer over de verschillende fillers. Tijdens een eerste consult bij een van de cosmetisch artsen van Bergman Clinics krijgt u een advies welk van de injectables bij uw wensen en uw huid tot het beste resultaat leidt. 

Radiesse is gemaakt van calcium-hydroxylapatiet (CaHA) microdeeltjes die zweven in een gel op waterbasis. De bestanddelen van CaHA, calcium en fosfaat, komen voor in het lichaamseigen weefsel. Dit maakt de injectable 100% bio-compatibel en dat er geen allergietest nodig is voorafgaand aan de rimpelbehandeling. De bestanddelen van Radiesse zijn 100% biologisch afbreekbaar en worden in de loop der tijd op veilige en natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Radiesse is door de gezondheidsinstanties in Europa goedgekeurd met CE-certificering en heeft meerdere FDA-goedkeuringen (Food and Drug Administration) in de Verenigde Staten. Radiesse behoort wereldwijd tot de top 3 van meest gebruikte fillers.

 

Wilt u meer weten over de behandeling met Radiesse?