Dokter spuit Botox in voor perfecte pokerface

Een cosmetisch arts uit New York, dokter Jack Berdy, behandeld pokerspelers met Botox. Waar een jonge uitstraling voor velen een reden is om voor een Botox behandeling te kiezen, is dit voor deze groep slechts een prettig bijeffect. Dokter Jack Berdy legt uit waarom juist pokerspelers baat kunnen hebben bij de injecties met Botox. "Maar weinig mensen kunnen een echte pokerface volhouden. Ze hebben altijd wel een bepaald trekje dat verraadt of ze een goede of slechte hand hebben", verteld Berdy. "Sommige spelers kijken naar hun kaarten en trekken dan hun wenkbrauw op als het ze wel of niet bevalt. Anderen knijpen met hun ogen."

Ontspannen gezicht
Berdy kan Botox gericht injecteren zodat tegenstanders niet doorhebben dat de speler boos, teleurgesteld of blij is. Na een paar dagen heeft de speler permanent een ontspannen gezicht zonder dat hij daar moeite voor hoeft te doen. De effecten van de behandeling blijven drie tot vier maanden zichtbaar.

Bluffen minder belangrijk
Pokerspelers staan echter nog sceptisch tegenover Botox behandelingen. De professionele pokerspeler Josh Hale is skeptisch. "Het spel bestaat uit meer dan bluffen tegenwoordig. Het is veel analytischer geworden", meent Hale. "Spelers kijken misschien naar gezichtsuitdrukkingen, maar ze vertrouwen meer op gokpatronen en kansberekening."

 

Terug