Gert-Jan

fronsrimpelbehandeling met Botox

Gert-Jan heeft last van de frons tussen zijn wenkbrauwen en vaak hoofdpijn. In indicatei die met botox wordt verholpen.

VoorNa    
     

 Omdat Gert-Jan werkt in een winkel waar er de hele dag ongeveer 30 lampen van 150 watt op hem gericht staan, heeft hij vooral na zijn werk veel hoofdpijn. Drs Joost Kroon injecteert hem met Botox om zijn fronslijntjes wat zachter te maken, zijn blik opener te maken en de hoofdpijn te verminderen.

Natuurlijk eiwit
Botox en Dysport© zijn merknamen voor de stof Botuline Toxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek. Fronslijnen en kraaienpootjes zijn hier voorbeelden van.


Verzachten van de spieractiviteit
Botox is een middel dat geïnjecteerd wordt om de spieractiviteit te verminderen. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Voor cosmetische toepassingen wordt Botox al vanaf 1989 gebruikt om rimpels zoals de frons, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels die ontstaan door spieractiviteit te verzachten. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig.
Gert-Jan voelt zich na de behandeling weer veel beter: "Ik ben er echt heel tevreden mee. Ik heb echt jarenlang hoofdpijn gehad, iedere dag en dat is sindsdien weg."